Popas la Limanuri Bune!

Popas la Limanuri Bune!

În ultima sa călătorie misionară, Sfântul Apostol Pavel a fost îmbarcat pe o corabie care căra cereale din Egipt spre Roma. Pe corabie, alături de marinari și soldați, erau și o mulțime de întemnițați. Pavel era unul dintre condamnați.

Când au ajuns în golful Limanuri Bune (Limes-ul de astăzi) din insula Creta, Pavel, un călător cu peste 2500 de mile numai pe mare, a sfătuit soldații să nu se aventureze la drum, deoarece se declanșează Eurachilonul, un uragan puternic ce sufla dinspre Siria spre Mediterana de Est, care sfărâma orice corabie întâlnită pe mare. Evident că soldații nu l-au ascultat pe Pavel, și au pornit la drum spre portul Fenix (portul Loutro, cel mai bun din insula cu pricina). Undeva la cca 35 Km vest! Numai că pe drum i-a prins uraganul, care i-a vânturat prin pântecele Mediteranei, gata să-i distrugă timp de vreo două săptămâni, împingându-i 885 km, până în insula Malta! Dorința lui Pavel era ca echipajul să ierneze în golful (ostrovul) Limanuri Bune. Dorința soldaților era să ierneze în portul Phenix/Fenix. Totuși, dorința lui Dumnezeu era iernarea tuturor în Malta!

Dacă cele 276 de persoane de pe corabie rămâneau la Limanuri Bune, cum dorea Pavel, ar fi evitat orice pericol, orice pagubă. Rămâneau și cu corabia și cu încărcătura de grâu. Soldații doreau să ierneze la Fenix deoarece acolo erau baruri, restaurante, păcănele, wi-fi gratuit, discoteci, distracții la maximum.

Însă Dumnezeu a vrut ca ei să ajungă în Malta, deoarece avea de mânuit oameni (de pe corabie, de pe insulă). Planul lui Dumnezeu a fost ca Pavel să fie cunoscut ca un mare sfânt, chiar în timpul furtunii, de către corăbieri, de către prizonieri (când soldații doreau să-i ucidă în masă), de către maltezi (unde a vindecat pe tatăl lui Publius Cornelius Scipio, guvernatorul insulei, și pe alții). Planul lui Dumnezeu era ca Numele Său să fie cunoscut, Împărăția Sa să fie lărgită, oameni din toate categoriile să se alăture Bisericii sale! Totuși, pentru a se împlini toate acestea, trebuiau să treacă printr-o furtună!

Nici lui Pavel, nici nouă, NU ne plac furtunile. Toți dorim să stăm în siguranță, în confort, sau măcar acolo unde ne răsfățăm pielea. Însă Dumnezeu ne arată că aceste „poposiri” ale noastre nu fac parte din planul Său! El are cele mai bune soluții!

Înainte de a face un „popas” în viața creștină, ar fi bine să întrebi dacă e de acord și Domnul.

Nicolae Geantă