Despre Iertare

Iertarea are logică numai dacă înțelegem că ea este rodul dragostei supreme. Iertarea nu este merit sau dreptate ci BUNĂTATE…
Indiferent dacă ni s-a făcut un rău grav sau nu, rezultatul neiertării este același. Dacă alegem să nu iertăm pe cineva, amărăciunea, resentimentul și mânia se adună și apoi prind rădăcini în interiorul nostru.

Neiertarea acționează asemenea cancerului, apoi dezvoltă noduli interni în trup și-n suflet. Omul iertător arată siguranță, stăpânire de sine, că deține controlul, este cap nu coadă. Neiertarea arată slăbiciunea omului, dependență de cineva, este târât, coadă, nu poate decide singur…

Niciun aliment nu are influență mai rea asupra întregii ființe decât amărăciunea și depresia izvorâte din neiertare.
Indiferent cât de îndreptățiți ne-am putea considera și cât de mult ne-ar fi greșit o persoană, trebuie să iertăm.

Ne putem justifica lipsa iertării față de ceilalți oameni pe motivul că suntem mai buni; asta nu ne ajută cu nimic. Poate cei care ne-au rănit au ajuns la un nivel de răutate la care noi nu am ajuns vreodată, dar nici asta nu diminuează dezastrul pe care îl poate produce neiertarea în noi.

Ofensa deja suferită și mereu întreținută se extinde zilnic datorită neiertării. În cele din urmă ofensa devine epuizantă; iar propria noastră persoană riscă să se piardă într-o mare de resentimente care pot duce la ani de probleme emoționale, psihice și fizice.
Dacă vrei să fii vindecat de amărăciune și de consecințele devastatoare ale neiertării asupra sanătății și a familiei, începe chiar acum să ierți!

„Îngăduiți-vă unii pe alții iertându-vă, dacă cineva are o plângere împotriva altcuiva. Așa cum v-a iertat Domnul, tot astfel să vă iertați și voi!” (Coloseni‬ ‭3:13).‬ ‭ Doar astfel poți rosti rugăciunea lui Isus; „Tată, iartă-i!”

Când ai ajuns în punctul de a cere iertarea Domnului peste cei care te-au nedreptățit sau te-au rănit, lanțurile robiei vor cădea și vei putea să trăiești liber. Găsește-i scuze celui care ți-a greșit. Poate a avut o zi grea, poate cineva l-a tulburat, poate nu și-a dat seama, poate nici nu conștientizează că te-a jignit.

Neiertarea seamănă cu a înghiți otravă așteptând să moară celălalt. Tu iartă și vei fi iertat! „Păcatele noastre L-au condus pe Hristos la Cruce, iar dragostea Lui pentru noi L-a ținut acolo” (Kendall). „Dacă le iertați oamenilor greșelile, și Tatăl vostru cel ceresc vi le va ierta vouă, dar dacă nu-i iertați pe oameni, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile” (Matei 6:14-15 NTR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *