Ce-ar fi să fim mai buni

Omul puternic este bun, se află în siguranță, nu este condus de prejudecăți și orgolii, are control asupra situației, are ce să ofere, chiar și atunci când aparent pierde. El știe că a fi puternic, înseamnă a iubi pe cineva necondiționat, în liniște. A fi puternic înseamnă să poți să oferi bunătate, chiar și atunci când ești trist, fiindcă viața înseamnă a da și a fi, nu a lua și a avea. Tolstoi spunea că:”Bunătatea înfrumusețează viața, împăcând toate neînțelegerile; ea limpezește ceea ce este încurcat, ușurează ceea ce e greu și înveselește ceea ce e trist”. De fapt, omul puternic își arată caracterul ajutându-i pe alții ori de câte ori are ocazia, nu umilindu-i.

A fi puternic înseamnă a ierta pe cineva care nu merită iertare. El știe că nu trebuie să câștige toate disputele. Înainte de orice, fii cinstit cu tine însuți. Alege să plângi împreună cu aproapele tău, decât să te plângi, ajută mai întâi pe alții. Iată ce spunea Emil Cioran:” În viață, nu contează nimic mai mult decât a învăța să pierzi”… Da. Aceasta reflectă putere, arată că ești în control, că ai resurse.

A fi puternic înseamnă să aștepți atunci când nu se întrevede nici un răspuns. A fi puternic înseamnă să rămâi calm într-un moment de disperare. Un alt punct de vedere sună astfel:” Învață să faci față criticilor”. Dacă oamenii te împiedică, nu-i lua în seamă. Dacă te urăsc, să nu îți pese. Cântă-ți cântecul, visează-ți visul, speră-ți speranța și înalță-ți gura.( Parkenham Beatty)

A fi puternic înseamnă a zâmbi atunci când îți vine să plângi. A fi puternic înseamnă să faci pe cineva fericit cu resursele pe care le ai când el are nevoie, nu tu. Iată și o atitudine viitoristă:” Sunt pregătit să merg oriunde, cu condiția să fie înainte”.(David Livingstone)
Nu te opri, mergi înainte!

Trebuie să știm că nici succesul spiritual nu se găsește în strădania noastră, ci în predarea zilnică a vieții noastre în grija Domnului Hristos. Iar pentru voi, o mică(dar mare) urare:
” Vreau să spună cel ce-i slab,
Eu sunt tare în Hristos!
Cel sărac: eu sunt bogat,
Cel bolnav: sunt sănătos!”
O asemenea gândire ne învață că în dragoste nu este frică, fiindcă ecoul ei se aude mereu astfel:” Îndrăzniți! Eu sunt! Nu vă temeți!”( Matei14:27 NTR)