Școala pustiului

Chiar dacă multe aspecte ale vieții depind de alegerile pe care le facem, totuși, unele merg până la o limită. Am văzut asta la Nicu și Estera Grămesc, fiindcă ei, siliți de împrejurări, cel puțin pentru o vreme, împreună cu fiicele lor, s-au mutat din locuința lor și trebuie să locuiască în Cluj.

I-am găsit frumoși, vioi, optimiști, încrezători și credincioși. În timp ce discutam cu ei, Nicu mi-a spus: „Petrică, nu uita, încă nu am ieșit la pensie. Chiar dacă la alt nivel sau formă, vreau totuși să slujesc Domnului cu tot ce pot”. Această atitudine ilustrează școala pustiului.

Respect mult această familie pentru omenia lor. I-am cunoscut având mâna întinsă pentru cel ce se clătina și oferind brațul lor celui căzut. Au dat apă celui însetat, iar celui flămând i-au dat hrană și prietenie. Originari din Ardeal, cu influența primită de la moți – aceea de a nu capitula, au absolvit facultatea în Timișoara, în Dallas au primit instruirea teologică, iar în Suceava au aplicat ce acumulaseră. Acum s-au mutat în Cluj pentru a fi cât mai aproape de spitale…. Cât de interesant!

Mi-a relatat etapele de spitalizare pe care le-a parcurs, diversitatea medicamentelor ce i s-au administrat, valoarea sau preţul acestora. După cum îi cunosc, Nicu și Estera au fost binecuvântare pentru mulți, iar acum a venit vremea când ei au nevoie de binecuvântarea noastră și a celor cărora le-au slujit, a celor pe care i-au întâlnit în tabere, la conferințe sau la școala biblică… „Binecuvântează-L pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui!” ‭‭(Psalmii‬ ‭103:2‬ ‭NTR)‬‬